Wskazówki

Przed / Po: Użyj płytek cementowych w wystroju

Przed / Po: Użyj płytek cementowych w wystroju



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

W tym paryskim mieszkaniu położonym w 5. dzielnicy stolicy właściciele chcieli przede wszystkim powiększyć przestrzeń i przemyśleć jej wnętrze, aby zoptymalizować przestrzeń, jednocześnie poprawiając ich własność. Architekt i projektant Clément Daudet całkowicie odnowił mieszkanie przy użyciu płytek cementowych w różnych pokojach. Pomysł? Zmień sposób wykorzystania tego surowca, aby sam stał się ozdobnym dodatkiem. Obszar: 68m² Budżet: 35 000 € wraz z podatkiem za całkowity remont mieszkania, w tym montaż płytek cementowych w kilku pokojach

Zmodernizuj kuchnię

Przed: Stara kuchnia nie była zoptymalizowana i miała raczej przestarzały wygląd. Właściciel chciał powiększyć i przemyśleć kuchnię. Konieczne było zatem przestawienie przestrzeni.

Po: Aby zwiększyć pokój, na podłodze ułożono wzorzyste kafelki, podczas gdy zwykłe kafelki (odniesienie „kafelkowanie bagien” na stronie internetowej Carrelage Ciment) działają jak ekran powitalny. Drewniany blat harmonizuje z otwartymi szafkami o tym samym odcieniu, idealnym do oszczędzania miejsca w długiej kuchni. Na śniadanie utworzono małą jadalnię ze stołkami barowymi.

Graj na kontrastach w łazience

Przed: Łazienka była dość prosta i pozbawiona charakteru. Białe ściany i niebieski fryz na ścianach nie poprawiły wanny, a płytki podłogowe nie pasowały do ​​stylu pokoju.

Po: Architekt zastosował płytki cementowe, które oferują jakość i odporność na wszelkie testy, w dość klasyczny sposób w tym „zimnym” pomieszczeniu, ale wybrał te same płytki podłogowe co w kuchni, aby stworzyć ciągłość wizualną z jednego pokoju do drugiego. Łazienka została przeprojektowana, aby pomieścić toaletkę i prysznic. Na ścianach fryz z małych kolorowych płytek powiększa przestrzeń i nadaje wnętrzu prawdziwy charakter.

Wymieszaj płytki parkietowe i cementowe

Przed: Salon składał się z jadalni i części wypoczynkowej.

Zasługiwał na remont, szczególnie na poziomie pokrycia ścian, szczególnie, że korzysta z pięknego naturalnego światła, ponieważ jest dobrze wyeksponowany w tym mieszkaniu na 5. piętrze.

Po: Jadalnia i salon zostały przekształcone w podwójny salon. Przegroda oddzielająca dwie przestrzenie została więc zburzona, tworząc tylko jeden duży salon, w którym przechodzi się bezpośrednio z miejsca relaksu do tego, w którym je się posiłki.

Architekt stworzył również półki na niebieskim tle, aby przechowywać książki i mieć miejsce do czytania.

Na ziemi Clément Daudet w nietypowy sposób używał płytek cementowych. W miejscu starej ściany działowej zainstalowano pasek płytek, zarówno trzeźwy, jak i oryginalny, aby wizualnie oddzielić salon od jadalni. Efekt ten zapewnia spójność z resztą mieszkania, która jest uważana za „całość”, a nie za fragmentaryczne miejsce i zapewnia ładny kontrast między ciepłem parkietu a zimnem cementu.

Więcej informacji można znaleźć na stronie architekta wnętrz i projektanta Clémenta Daudeta