Informacja

Przed / po: stworzenie tripleksu pod okapem w mieszkaniu z 1850 r

Przed / po: stworzenie tripleksu pod okapem w mieszkaniu z 1850 r



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Architekt Jérémy Hérard, z sieci Style Notes, przedstawia transformację trzypiętrowego mieszkania mieszczącego się w budynku zaklasyfikowanym jako zabytek: 225 metrów kwadratowych powierzchni i budżet 80 000 euro. Projekt trwający zaledwie trzy miesiące wystarczył, aby przekształcić mieszkanie, które teraz doskonale łączy stary styl i współczesny duch. Powierzchnia: 225m2. Agencja: notatki stylu. Budżet: 80 000 EUR.

Przekształć lokal bez zniekształcania osobliwego aspektu budynku

Udaj się do Petite France w regionie Strasburga, aby odkryć wyjątkowy projekt renowacji. Przyszły tripleks o powierzchni 225 m2 znajduje się w sercu historycznej dzielnicy sklasyfikowanej jako Światowe Dziedzictwo Ludzkości. Szczegół, który jest bardzo ważny w kontekście transformacji, ponieważ ogranicza możliwości modyfikacji fasad, a tym samym tworzenia otworów. Właściciele skontaktowali się z siecią Notes desStyles przez trzy miesiące pracy. Wśród swoich kryteriów chcieli uzyskać trzy sypialnie, w tym apartament typu master, kuchnię z wyspą, duży salon, przestrzeń biurową, trzy łazienki i przede wszystkim piękne światło. Rozmieszczone pod okapem mieszkanie jest bardziej skomplikowane pod względem umeblowania niż klasyczne wnętrze - cecha, która wymaga użycia najmniejszej przestrzeni, aby zwolnić maksymalnie metry kwadratowe.

Przed: wejście i kuchnia są ciemne i nieprzyjemne!

Skrupulatna renowacja przestrzeni

W tym wyjątkowym projekcie Jérémy Hérard postanowił całkowicie odnowić nieruchomość, a mianowicie trzy poziomy mieszkań, aby przemyśleć wszystkie pomieszczenia. Ten nowy początek doprowadził historyczny budynek do standardów XXI wieku pod względem hydrauliki, izolacji i elektryczności. Kosztowna, ale niezbędna praca! Chcąc stworzyć konkretną przestrzeń, aby otrzymać pokój typu studio, zespół podzielił wnętrze na trzy odrębne strefy, aby całkowicie poświęcić drugi poziom tej prośbie. Wejście odbywa się na parterze. Pokoje dzienne, łazienki i inne sypialnie znajdują się na najwyższym piętrze mieszkania. Od tego wyboru całość przeszła poważne przekształcenia - od podłogi do sufitu! - aby spełnić przyszłe funkcje każdej przestrzeni. Niektóre oryginalne elementy zostały jednak zachowane, takie jak odsłonięte belki, aby zachować tylko to, co najlepsze ze starego i chronić urok tego miejsca.

Pakiet główny wzbogacony jest o piękne belki pomalowane na biało.

Współczesny układ i urok starego

Dlatego na pierwszym piętrze architekt postanowił zintegrować sypialnię dla nastolatków zaprojektowaną jako studio z własną łazienką, garderobą i miejscem do pracy. Zainstalowano tam nowe schody, aby rozdzielić resztę wnętrza. Najwyższe piętro obejmuje teraz resztę pokoi z otwartą kuchnią i piękną centralną wyspą, część biurową, dwie sypialnie, w tym apartament główny, garderobę i trzecią łazienkę. Sercem tej podłogi staje się duży salon o powierzchni 100 m2 z salonem i jadalnią. Oprócz białej farby na ścianach i podłogach parkietowych, współczesny akcent jest subtelnie wniesiony dzięki meblom, takim jak te białe skórzane sofy z kolorowymi poduszkami. Paleta kolorów jest celowo przejrzysta, aby podkreślić jasność tego miejsca. Wreszcie, aby zapewnić naturalną przejrzystość, profesjonaliści stworzyli świetliki tu i tam na dachu - daje to współczynnik jasności pomnożony przez 4 i rodzinę, która ma teraz przyjemność mieszkać w lepiej wentylowanym wnętrzu, gdzie krążenie między przestrzeniami następuje spontanicznie.

Wspaniała przestrzeń życiowa dla tej jadalni o powierzchni 100 m2!


Wideo: EWOLUCJA POSTACI w Brawl Stars PRZED i PO - MUSISZ TO ZOBACZYĆ! (Sierpień 2022).